Verslag werkdag Tafelbergheide 30 maart 2002

Om 09.30 verzamelde zich zo'n 15 enthousiaste Nardinclant-leden bij restaurant de Tafelberg. Ik had eerst het werkprogramma op een alternatief paaltje gespijkerd en als welkom in de grond geplant voor eventuele laatkomers. Daarna liepen we nog zon 200 meter naar de leemkuil waar we vandaag gingen plaggen.

Koffie en gebak
Nadat Jan Loggen, onze werkcoordinator, iedereen had uitgelegd wat die dag de bedoeling was en we met zn allen de benodigde gereedschappen hadden uit geladen was het alweer tijd voor koffie met gebak. Iedereen was blij verrast. Meestal is het eerst werken en dan koffie. Maar Jan bleek jarig te zijn en dus werd het een feestelijke bedoening zo op de vroege ochtend.

Tjilpertje
Daarna gingen we natuurlijk aan de slag met het plaggen. In groepjes van 3 a 4 mensen en met de harken, plagschoppen, rieken en kruiwagens werd er flink doorgewerkt maar zoals altijd met veel plezier en oog voor de omgeving. De een haalde met spoed een verrekijker uit de tas omdat er een of ander tsjilpertje te horen was. Een ander maakte een praatje met passerende wandelaars die deze dag in grote mate aanwezig waren door het zo zonnige weer.

Tomatensoep
Doordat er een grote groep aanwezig was, werden er flinke stukken geplagd voordat het tijd bleek te zijn voor de soep, tomatensoep dit keer. De boterhammen, appels en andere voedingswaren werden tevoorschijn gehaald en in het zonnetje werd er gesmuld, gepraat en vooral ook weer veel gelachen. We hadden voor het eerst ecologische soep en sap. Op voorstel van een asprirant lid is hiertoe op de laatste ledenvergadering in april unamniem besloten. Verder werden de kruiwagens door 1 van de leden helemaal onder de loep genomen om er eventueel stoelen cq tafels van te kunnen maken dus wie weet wordt er ter zijner tijd nog wel een Nardinclant-stoel op de markt gebracht.

Zomerstop
Een paar aanwezigen die nog andere verplichtingen hadden namen afscheid voor een wat langere periode ivm de zomerstop die na deze werkdag is ingegaan. De rest is er weer flink tegenaan gegaan. Tussendoor kwam iemand van het Goois Natuur Reservaat polshoogte nemen. Hij was tevreden en gaf nog wat kleine aanwijzingen. Om 14.30 hebben we nog iets gedronken met zijn allen en daarna werden de spullen geteld en ingeladen. Al met al was het wederom een zeer geslaagde werkdag, zoals velen dit afgelopen werkseizoen. We kunnen nu de zomerstop in met een goed gevoel van tevredenheid.

Eugene Smit